תקשורת בינאישית אפקטיבית

אסרטיביות

נבין מהי המשמעות הרחבה של המושג וכיצד הוא נוגע בשטחים רבים של חיינו. נלמד לזהות את המקומות בהם אנו זקוקים לשיפור ההתנהגות האסרטיבית ונרכוש כלים ומיומנויות בעזרתם נאמץ את ההתנהלות האסרטיבית כדרך חיים.

אתה מקשיב לי?

כמה פעמים יצא לך לשמוע את המשפט הזה? האם אנחנו באמת יודעים להקשיב?הקשבה היא הבסיס לכל תקשורת ומסתבר שדווקא את זה אנחנו לא יודעים לעשות כמו שצריך. בסדנא נלמד להקשיב, לזהות את החסמים שלנו בהקשבה ולייעל את ההקשבה שלנו ובעקבות כך את התקשורת שלנו עם הסביבה.

להעיר מבלי להעכיר

האם ניתן להעיר על התנהגות לא ראויה מבלי לפגוע? איך אפשר לגרום לאדם אחר לבצע שינוי התנהגותי בו אנו מעוניינים תוך שמירה על כבודו?

זה אכן אפשרי. נלמד מודל לתקשורת המאפשר לקיים את המשאלות הללו.

 דברים שרואים משם לא רואים מכאן

האם תמיד רק אחד צודק? איך מגיעים להכרה שאני צודק וגם אתה צודק? מהו אותו "סוד" המאפשר קבלה של האחר, כבוד הדדי, שמירה על הערך העצמי, איכות חיים משופרת ומאפשר תקשורת אפקטיבית. בסדנא נלמד מודל לשינוי התפיסה לשיפור איכות החיים במשפחה, בחברה ובעבודה.

האם תוכל לעזור לי בבקשה?

לכאורה משפט פשוט, אך רבים מאתנו נתקלים בקושי רב לומר אותו ועושים כל מאמץ כדי להימנע ממנו.  מדוע? מדוע קשה לנו לבקש עזרה מאחרים, ולעומת זאת כשאנו נדרשים לעזור אנו עושים זאת בכיף ובשמחה.  בסדנא נלמד בדרך חווייתית ובהתנסות אישית מדוע כדאי לבקש עזרה ואיך עושים זאת נכון וקל.

למה כדאי לשתף ולהתייעץ 

האם שיתוף הוא שיתוף פעולה? מה ההבדל בין שיתוף והתייעצות?   נלמד כיצד להשתמש בכלים אלו וניווכח עד כמה  יכולים לעזור לנו בתקשורת פתוחה ויעילה עם הסובבים אתנו.

מתי לאחרונה פרגנת לעצמך?

"יהללך זר ולא פיך" האם זה בכלל נכון? האם תמיד יש מקום לצניעות? מה יקרה אם נעשה בדיוק ההפך? לאן זה יוביל אותנו? אלו הפתעות יזמנו לנו החיים בעקבות כך?

בסדנא נלמד מדוע חשוב לעודד את עצמנו ואת האחרים, כיצד עושים זאת נכון, האם עידוד הוא שבח, ואם לא – מה בעצם ההבדל.

 התמודדות עם כעסים

 כעס הוא רגש לגיטימי אשר חשוב לבטא אותו. נלמד לזהות את מקורות הכעס, ואיך להתמודד מבלי לפגוע בעצמנו או באחר.

 פתרון קונפליקטים

 מי מאתנו לא התנסה בהתמודדות עם קונפליקטים בסיטואציות שונות. נלמד לזהות את הגורם לקונפליקט, כיצד הוא מתפתח, ואיך להתמודד בהבנה ולהגיע לפתרון המקובל על כל המעורבים בקונפליקט.

התמודדות עם מציאות בלתי רצויה

 כיצד מתמודדים עם מציאות קשה לנו, איך מאתרים אופציות חלופיות, ננסה להבין את המציאות הבלתי רצויה לצורותיה השונות, נתוודע למודל ארבע האופציות ונלמד להשתמש בו עפ"י הצורך.

 שייכות ו"גאוות יחידה"

 תחושת השייכות היא צורך בסיסי קיומי. נלמד להכיר את הדרכים בהן ניתן לתגבר את תחושת השייכות כדי למנוע את התופעות ההתנהגותיות השליליות המופיעות בהעדרה.

 החיים הם מה שאנו עושים מהם – על רעיון הסובייקטיביות והבחירה

האם הכול צפוי, האם הרשות נתונה? מה מידת השליטה שלנו על מהלך חיינו?

"הכול יכול להיות גם אחרת" – האם זה באמת כך? האם כולנו חיים את החיים שתכננו וראינו בדמיון שלנו לפני שנים? האם החיים שלנו היום הם תוצאה  של הבחירות שלנו או אולי תוצאה של בחירה של מישהו אחר? את מידת השליטה על החיים שלנו ננסה לברר.

מודעות עצמית

מודעות עצמית זו הדרך להתבונן פנימה ולהבין את התגובות והתהליכים שקורים לנו ולשלוט בהם כך שישרתו אותנו ויעניקו לנו איכות חיים טובה יותר

 לא רק למגזר העסקי ….

מה לעשות עם הידיים, לעזאזל?

כל הטיפים והסודות החשובים להופעה בפני קהל. שימוש נכון בידיים ובגוף בכלל כדי להעביר מסרים. התמודדות עם פחד קהל, ארגון נכון של הנאום, דרכים להגיע אל הראש והלב של הקהל, ואיך לעורר קהל שאוטוטו נוחר.

איזון קריירה – משפחה? האם אפשרי?

אישה, מרגע שהפכה לאם ניצבת בפניה הדילמה האם לחזור לעבודה או לגדל את ילדיה. ומשהחליטה לחזור לעבודה ניצבת הדילמה הנוספת, האם להשקיע ולפתח את הקריירה או לדחות את הרעיון. כל החלטה מכילה בתוכה את הקונפליקט המובנה בתרבות המערבית.

בסדנא נחווה את הקונפליקט דרך עבודה עם קלפים, נדבר עם הדמויות המנוגדות שבתוכנו וננסה למצוא את הדרך ל"גם וגם" תוך כדי דיון על רגשות אשמה, התמודדות עם קונפליקטים ובעיקר מהי המשמעות של איזון ואיך מגיעים אליו הלכה למעשה.

 התמודדות עם מצבי לחץ ושחיקה

נכיר את המאפיינים של מצבים אלו, נכיר אופציות אפשריות שונות להתמודדות, ונלמד את דרכי ההתמודדות היעילים ביותר.

נגלה את  הכוחות הקיימים כדי שתהיה יכולת להתמודד טוב יותר עם מצבי לחץ. נשאף למקצוענות בה האדם הוא  המנהיג של סיטואציות בחיים ולא המונהג  של המציאות.

נכיר בחשיבות ההבנה שמצבים ואירועים קשים יכולים להיות אתגר ללמידה, להתפתחות, גדילה וצמיחה.  זאת נעשה בעזרת מודל אפר"ת.

 הנעה = הנאה? איך גורמים לזה בעבודה ולא רק…

העובדים הם המשאב העיקרי של הארגון. סוד ההצלחה הוא ביכולת להניעעובדים, ליצור מוטיבציה ויכולת לתת.

השאלה הגדולה היא באלו אמצעים יכול ארגון לגרום לשביעות רצון של עובד, ולנאמנות לעבודה. האם תנאים פיזיים טובים כמו חדר כושר, פאב, קולנוע פתוח, אוכל טוב או תגמול כספי הולם הם האמצעים החשובים? מסתבר שלא כך. על כך נושא שיחתנו.

 שיווק עצמי – איך עושים זאת כראוי

שיווק עצמי נעשה בעצם בכל רגע ורגע בחיינו, בבית, במשפחה, בחברה וכמובן בעבודה.

בהרצאה נדבר על איך עושים אותו נכון ויעיל.

 כל הכלים שיעזרו לך לבנות את התדמית הנכונה שתישא אותך אל ההצלחה. בניית הופעה ייצוגית, מקצועית ואמינה. שיפור ההופעה החיצונית. לימוד מיומנויות תקשורת והתנהגות.

סדנאות הדרכה קצרות ופשוטות יביאו את השינוי שיוביל אותך להצלחה.

 ניהול זמן

האם אתם זקוקים ל-20 שעות עבודה ביממה כדי להספיק את כל המטלות?

האם אתם יודעים איך להתמודד עם הר המשימות?

מסוגלים להחליט מה דחוף ומה פחות?

האם אתם יודעים לזהות ולעמוד  בכבוד מול שודדי הזמן שלכם?

יעילות פירושה הגדלת התפוקה בפחות זמן ומאמץ

בסדנא נלמד להיות יעילים ומועילים לעצמנו ולסביבת העבודה

 הרצאות בנושאי הורות

 אלברט איינשטיין אמר  שלבצע שוב ושוב את אותה פעולה ולצפות לתוצאה שונה הוא סוג של שיגעון. הגישה האדלריאנית לוקחת את ההמלצה הזו ברצינות ומציעה לעשות דברים אחרת.

בין הנושאים:

  • איך להציב לילד גבולות
  • האם קיים בכלל עונש ראוי? האם נכון לתת פרסים?
  • מריבות אחים – איך עושים לזה סוף
  • התמודדות עם פינוק מוגזם
  • למה חשוב לעודד ואיך עושים זאת נכון
  • מה לעשות עם ילד שדורש תשומת לב
  • איך לא להיכנס למאבקי כוח, ואם אנחנו שם – איך יוצאים מהם
  • יצירת תקשורת אפקטיבית עם ילדים
  • איך לא לאבד את הסמכות ההורית
  • ועוד….

 

 אוכלוסיות מיוחדות

זה נוער זה?

לבתי ספר ולמשלחות נוער לחו"ל: נימוס זו לא מילה גסה, גם לבני נוער. איך להיראות נכון ובהתאם למעמד, איך להכיר אנשים חדשים בלי לעשות "פאדיחות", איך מתנהגים סביב השולחן, איך לנהל דו שיח אלקטרוני נכון, ואיך להפוך "פרחח" למנומס.

חשיבותה של התקשורת הבלתי מילולית בעבודת המורה

מרבית המורים משקיעים אנרגיה ומחשבה רבה בתכנון מערך שיעור ראוי ומעניין.

ובמילים אחרות על ה"מה", התוכן, המסר המילולי.

מעטים בלבד משקיעים מחשבה ב – "איך", איך להעביר את השיעור כך שיהיה מעניין ואטרקטיבי ויעביר את המסר בצורהקליטה. מסתבר שהשפעת ה – "איך" גדולה יותר מהשפעת ה – "מה"

בסדנא נסקור את כל מרכיבי התקשורת הבלתי מילוליים ונלמד כיצד להשתמש בהם ולגייסם למטרה העיקרית החשובה ביותר – להעביר את התוכן בצורההיעילה ביותר כך שתקלט הכי טוב שאפשר.

הסדנא מלווה בהדגמות וסימולציות ובאווירה מחויכת ונעימה.

פוסטים אחרונים