תזרקי אותו! אבל ב SMS ?
מאת: ציפי גלזר כל הזכויות שמורות
נשבר לך ממנו. זה לא זה. המסקנה היא אחת – צריך לזרוק אותו. אבל למי יש סבלנות לפגישה עתירת דמעות או לשיחת טלפון שפורטת על הרגשות – ב-SMS אחד אפשר לפתור את הכל. אז זהו, שלא בטוח שכדאי.
ה-SMS הוא כבר מזמן תופעה שכבשה את ישראל. במהלך השנה שולחים צעירים ומבוגרים למעלה ממיליון וחצי הודעות. במקום לפתח שיחות ארוכות וחברותיות רבים מאיתנו בוחרים לדלג קדימה ולגשת לשורה התחתונה באמצעות כמה תווים על המסך הסלולרי. נכון, זה קצר, קולע, מאפשר לחלק מאיתנו להתבטא בקלות, מתאים גם לזמנים שלא ניתן להתקשר בהם ואולי אפילו חסכוני, אבל גם את הטכנולוגיה צריך לפעמים לעצור כדי לא לעבור את הגבול.
לזרוק את החבר או את החברה ב-SMS אחד וגמרנו אמנם יכול לחסוך עימות לא נעים, אבל זו לא הדרך. למרות הקושי, האותיות הקרות והמנוכרות לא מכבדות את המצב ואת שניכם. הודעות טקסט מפעילות חוש אחד בלבד – חוש הראייה. עם החוש הזה בלבד קשה להעביר במדויק את הרגשות הנכונים. אפילו האמוטיקונים (הסמיילים למיניהם) לא עושים את העבודה עד הסוף.
במקרים כאלה המגע האישי הוא כמעט הכרח. ואם אין ברירה – אפשר להסתפק בשיחת טלפון. את התווים בסלולרי תשמרו לעדכונים אל תוצאת המשחק בין מכבי לבית"ר.
מה עם להתחיל עם בחורה או בחור? על פניו, גם כאן נראה שהיתרון עומד לצד ה-SMS. הרבה יותר קל לקבל תשובה שלילית בטקסט ולא פנים אל פנים. אך המחיר של שיטה זו הוא גבוה. לא לכולנו, למרבה הצער, כישרון כתיבה מקורי ואטרקטיבי שיצליח לגרום בשנייה לכל אחת ליפול בזרועותיך.
גם במקרה הזה עדיף תמיד לדבוק בדרך הטובה והישנה – לנסות להרשים במגוון הכישורים והגירויים שיש לכל אחד מאיתנו. כך יש לנו סיכוי הרבה יותר טוב להציג תמונה קצת יותר מלאה ויצירתית, ואולי לזכות באהבה.
השימוש הנפוץ ב-SMS יצר מגוון של מצבים חברתיים חדשים, שהגיע הזמן לעשות כאן קצת סדר. מתי כדאי להשתמש בהודעות טקסט, ומתי עדיף להימנע מכך.
במהלך נסיעה באוטובוס או במונית, ובכל מקום ציבורי אחר – עדיף להשתמש בהודעות טקסט. כך אנו מונעים פלישה מיותרת לפרטיות שלנו, וגם מתחשבים ברגשות הסובבים אותנו, שלא תמיד מרגישים בנוח להאזין לשיחות של אחרים.
בחדר הישיבות, בכיתה, בהרצאה או בכל מקום אחר בו נדרש מאיתנו להפגין תשומת לב, יש להימנע משלוח הודעות טקסט. במקומות האלה אנחנו צריכים לכבד את הסביבה.
כמובן שגם דייט הוא לא בדיוק המקום הראוי להפנות את תשומת הלב לסלולרי במקום לבן הזוג. אם תתחילו לשלוח או לקבל הודעות תוך כדי הדייט, אתם עלולים לפגוע בבן הזוג שלכם.
ועוד עצה אחת – הימנעו מלשלוח SMS תוך כדי הליכה. זה פשוט מסוכן.
כמו בשיחה, במכתב או באי מייל, גם בכתיבת הודעות טקסט יש כמה כללי נימוס. הטקסט צריך להיות כתוב קצר ולעניין. אל תאריכו במילים. אם הגעתם לקצה גבול היכולת של ההודעה – כנראה שזה המקום לוותר על ולהחליפה בשיחת טלפון. אם קיבלתם SMS חשוב, יהיה זה מנומס מצדכם אם תשיבו ותודיעו שההודעה התקבלה.
שיחות בטלפון הסלולרי גם הן דורשות כמה כללים בסיסיים כדי שיתרון הזמינות לא יהפוך לחיסרון. כל אחד בוודאי יכול להיזכר בצלצול שהגיע בזמן הכי לא מתאים – בהצגה, בהרצאה ואולי אפילו בסיטואציה אינטימית.
קשה לנו להתנתק, זו כמעט עובדה. מי שמזדהה עם האמירה הזו יכול לבחור בהעברת הנייד למצב שקט. רצוי לעשות זאת במקומות ציבוריים שבהם תעדיפו שלא כולם ישמעו את השיחה. אם עוד לא שמתם לב, פעמים רבות הסובבים מצליחים לשמוע גם את מי שבצד השני של האנטנה. במצבים כאלה עדיף לתת למטלפן להשאיר הודעה קולית ולחזור אליו מאוחר יותר.
פגישה חשובה או דייט הם זמנים רעים לקבל או להוציא שיחות. זכרו שזה שיושב מולנו חשוב יותר מזה שמעבר לקו. ומה אם זה שמולנו החליט לא להתחשב בנו והוא פוצח בשיחה ארוכה – להישאר ולהקשיב או אולי להתרחק? ככלל, לא מנומס להקשיב לשיחות של אחרים. אך לעיתים הדבר נכפה עלינו. אם אפשר לעשות זאת, עדיף להתרחק. אם לא – עשו את עצמכם עסוקים במשהו אחר וכמי שלא מאזינים.